Inkoop-Verkoop-Inzet

De eerste appels die ik verkocht kwamen uit eigen boomgaard, Goudreinetten (Boskoop), geleverd in houten veilingkisten aan Rio de Bio in Utrecht. De eerste appels die ik inkocht kwamen van de Fruitmot in Varik, het bedrijf naast de boomkwekerij waar mijn hoogstambomen vandaan komen. Inmiddels leveren, door aktief netwerken, een aantal fruittelers aan Kavel55. De meeste komen uit de Betuwe, enkelen daarbuiten. Mijn klantenkring heeft zich gestaag uitgebreid en is grotendeels regionaal. De lijnen zijn kort, er is veel rechtstreeks kontakt zowel met telers als afnemers en dat is ook de route die het meeste fruit aflegt: direct van de teler naar de afnemer. Burocratisch vastgestelde grenzen verbonden aan keurmerken spreken mij niet aan. Het assortiment is breed, zowel hard als zacht fruit, veel oude rassen en alle moderne rassen. Meestal jaarrond leverbaar. Bij Gerard van Noord van de Katijf in Tuil huur ik koelruimte en in de schuur kunnen de auto’s ingeladen worden. Heel prettig. Helaas wordt het bedrijf beëindigd en ben ik op zoek naar andere koel- en bedrijfsruimte.

Verder levert Kavel55 aardappelen, groente en paddenstoelen. Groente wordt ingekocht bij enkele regionale telers en het aanbod hiervan is helaas ( gezien de prachtige kwaliteit) beperkt. Als de groenten ’s ochtends bij de tuinders opgehaald worden, komen ze vaak net uit de spoelbak, zo vers. Het aanbod paddenstoelen is zeer ruim.

Mijn uitgangspunt is een goede prijs voor de teler, zelden zal ik afdingen of een teler overhalen tot aktie of stuntprijzen, tenzij de teler daar zelf belang bij heeft, bv bij een groot aanbod of een mindere kwaliteit. Ik zie dagelijks welke inspanningen de telers leveren om een mooi product op de markt te zetten en dat moet goed beloond worden. Marges worden niet in % berekend, maar in geld. Uitgangspunt is het werk dat ik aan producten heb en niet de hoogte van de inkoopsprijs. Een kist duurdere appels kost niet meer werk dan een kist goedkopere.

Gezien de relatief lage bedrijfskosten kan ik over het algemeen gunstige prijzen hanteren. Ik zie dit als het voordeel van kleinschalig werken.

Mijn klantenkring is heel divers: zelfstandige retailers, enkele zelfstandige ketenwinkeliers, webwinkels, marktkraamondernemers, boerderijwinkels, horeca.